Kinderen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Het ontwikkelen gaat veelal spelenderwijs. Maar wat als leren en ontwikkelen gepaard gaat met stress, frustratie, woede, paniek of onbegrip? Teveel stress werkt als een rem en kan een gezonde groei en ontwikkeling blokkeren. Kinesiologie helpt door de stress te verminderen en blokkades op te heffen. Het haalt de rem er af, waardoor groei en ontwikkeling weer positief beïnvloed worden. Oude (belemmerende) patronen kunnen nu makkelijker vervangen worden door nieuwe (meer steunende) patronen.

Spiertest

Door de spiertest (zie “Kinesiologie / Spiertest”) als communicatiemiddel te gebruiken is een behandeling zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden! Baby’s, kinderen en pubers kunnen soms nog niet goed verwoorden wat er speelt en hoe ze zich voelen. Het spiertesten kan dan uitkomst bieden.     

Doordat het lichaam het verhaal vertelt hoeft niet alles met woorden gezegd te worden.

Edu-Kinesiologie

Een overdaad aan prikkels, faalangst, gepest worden, weinig zelfvertrouwen, prestatiedruk, ADHD of dyslexie kunnen het leren en het naar school gaan behoorlijk stressvol maken. Teveel stress werkt als een rem, het blokkeert. Hierdoor kunnen (leer)blokkades ontstaan. Voor het opheffen van deze blokkades bestaan simpele oefeningen afkomstig uit de Edu-Kinesiologie. Deze oefeningen bevorderen een goede samenwerking tussen beide hersenhelften, de opname van (nieuwe) leerstof en het verhoogt de concentratie. Soms is het nodig om deze oefeningen thuis nog een tijdje te herhalen.

Zonder stress wordt leren makkelijk!