Kinesiologie

Kinesiologie is een natuurgeneeskundige therapie en betekent “De leer van de beweging”. Het combineert Oosterse visies over het stromen (bewegen) van energie met kennis uit de westerse geneeswijzen. Met behulp van het spiertesten worden oorzaken van klachten op fysiek (botten, spieren, organen), psychisch (emoties, denken, voelen, gedrag, intuïtie) en chemisch gebied (voeding, supplementen, vervuiling, straling) opgespoord en in balans gebracht. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, hierdoor komt de beweging op gang van klacht naar kracht!

Spiertest

De spiertest wordt door mij gebruikt als communicatiemiddel met het lichaam. Door met mijn handen zachte druk op een spier uit te oefenen kan ik voelen of de spier vitaal blijft of zijn vitaliteit even kwijt raakt. Raakt de spier zijn vitaliteit even kwijt, dan duidt dit op stress, verstoring, verwarring of een blokkade in het lichaam. Via het spiertesten wordt in beeld gebracht waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Via dezelfde weg,  die van de spiertest, wordt de best passende oplossing gevonden om de balans te herstellen.

Doel

Het verminderen van stress, het opheffen van blokkades en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor zullen klachten verdwijnen of verminderen. Er ontstaat een betere samenwerking en balans op fysiek, psychisch en chemisch gebied. Dit verhoogt je energieniveau, je zit “lekker in je vel”, het verruimt je bewustzijn en er komt een positieve beweging op gang om je doelen te bereiken.

Contactformulier