Over mezelf

Ik ben Rianne Arends. Ik ben geboren in 1969, getrouwd en ik heb 2 dochters. Onze oudste dochter was vanaf haar geboorte een zeer slechte slaapster. In mijn zoektocht naar een oplossing voor haar slaapgedrag kwam ik rond 2002 terecht bij een kinesioloog. Geboeid door wat deze kinesioloog deed en de uitwerking van die behandelingen bij mijn dochter, werd mijn interesse gewekt. Vandaar dat ik besloot om zelf in behandeling te gaan om meer open te zijn en mijn zelfvertrouwen te vergroten. Twee jaar later is ook mijn andere dochter in behandeling gegaan vanwege allergieën. Wij reageerden allemaal zo goed op de behandelingen dat mijn interesse steeds groter werd en ik vol enthousiasme in de wereld van de kinesiologie gedoken ben. Dat begon met het volgen van een eerste module kinesiologie en uiteindelijk ben ik verschillende kinesiologische opleidingen gaan doen. Aangevuld met alle verplichte vakken, zoals HBO Medische basiskennis, Psychsociale basiskennis en praktijkvoering om zelf een praktijk te starten. Daarnaast heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling nog aangevuld met NLP, Systemisch werk, Reiki, MIR-Methode en Access Bars. En uiteraard volg ik jaarlijks alle (verplichte en niet verplichte) bijscholingen. In 2014 ben ik officieel beëdigd als Erkend Kinesioloog.

Wat mij enorm aanspreekt in Kinesiologie is de vriendelijke, rustige manier van werken met elkaar. Waarbij alle informatie die met de klacht te maken heeft, niet door mij, maar door feedback van het lichaam van de cliënt zelf aangereikt wordt. De wijsheid van je lichaam! Dit bevestigt mij in mijn visie dat elke hulpbron in ieder mens al aanwezig is. 
Het werken met kinderen vind ik heel bijzonder. Hun puurheid, speelsheid en creatieve inbreng geven iets speciaals aan een behandeling.

 

Contactformulier


Rianne Arends